Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Eindhoven

VOG aanvragen Eindhoven

Aanvragen van een VOG in Eindhoven Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Eindhoven
Stad Eindhoven
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Eindhoven
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten vog |

Aanvragen van een VOG in Eindhoven

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.


VOG aanvragen Eindhoven

 

VOG aanvragen Eindhoven en meer

Vragen over VOG

Soms heb je een VOG nodig. Maar wat is dat nou precies? En waarvoor is het nodig? Hoe kan je een VOG aanvragen? En hoe werkt het VOG aanvragen Eindhoven? Welke bedrijven Eindhoven vragen om een VOG? We geven je hier de antwoorden.

Wat is een VOG?

Verklaring Omtrent Gedrag, dat is een VOG. Het ministerie van Justitie en Veiligheid geeft dit document af, als bewijs dat je niks strafbaars hebt ,gedaan. In enkele gevallen vraagt de wet om een VOG, zoek maar op Internet welke gevallen dat zijn. Bedrijven in  Eindhoven die kunnen vragen om een VOG:

• een bedrijf met vertrouwelijke gegevens
kinderopvang, onderwijs of ouderenzorg
taxibedrijven
• schietverenigingen
• ambassades of consulaten, wanneer je een visum nodig hebt of gaat emigreren

Er zijn vast nog wel meer bedrijven te bedenken. De aanvraag van een VOG mag niet langer geleden zijn dan een half jaar. En het is niet gratis. Voor vrijwilligers is het aanvragen gratis. Alleen vrijwilligers kunnen gratis een VOG aanvragen.

 

Een VOG aanvragen

Een Verklaring Omtrent goed Gedrag aanvragen is heel makkelijk. Het bedrijf die de VOG wil hebben moet de aanvraag doen. Het zou kunnen dat je zelf nog aanvullende gegevens moet opgeven.

• Doe de aanvraag via Justis. Dit gaat digitaal. Justis is de screeningsautoriteit die de aanvraag screent en beoordeeld. Je betaalt alleen kosten aan Justis.
• Doe de aanvraag (digitaal) via de gemeente waar je woont. De gemeente rekent kosten en ook Justis rekent kosten. Justis stuurt binnen een dag, mits op werkdagen aangevraagd, een mail waarmee je je aanvraag voor een VOG afrond. Daarna heeft Justis nog zo’n 2 tot 4 weken nodig om de screening te doen en de VOG wel of niet toe te kennen. Er zijn verschillende terugkijktermijnen, welke terug te vinden zijn op Internet. De terugkijktermijnen voor jongeren tot 23 jaar zijn standaard 2 jaar, tenzij ze ernstige gewelds- of zedendelicten hebben begaan. Als je geen VOG krijgt, heb je iets strafbaars gedaan wat ‘een gevaar’ kan zijn voor de functie of het doel van de aanvraag.

 

VOG aanvragen Eindhoven en BRP

VOG aanvragen Eindhoven is alleen mogelijk als je volgens de Basisregistratie Personen ingeschreven staat in de gemeente Eindhoven. Een VOG aanvragen Eindhoven kan op 2 manieren:

• Aan de Publieksbalie. Neem het ingevulde formulier en je identiteitsbewijs mee. Een ambtenaar van de gemeente Eindhoven zal de aanvraag controleren en doorsturen naar Justis. Dit kost 41,35 euro. Is de aanvraag niet voor het werk, dan moet je alles zelf invullen. Ook moet je een extra document hebben van de bedrijven Eindhoven die om de VOG vragen. Dit document moet voorzien zijn van een handtekening.

• Online aanvragen kan ook. Je moet dan wel in het bezit zijn van een DigiD en kunnen betalen met IDEAL. U betaalt de gemeente Eindhoven 7,50 euro en nog 33,85 euro aan Justis.

Ga naar de website van de gemeente voor het VOG aanvragen Eindhoven en klik op de knop Direct VOG-aanvragen.


VOG aanvragen Eindhoven