Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / ASML krijgt grootste zakelijke e-bike hub in Nederland geopend door Hely

ASML krijgt grootste zakelijke e-bike hub in Nederland geopend door Hely

Sharing is caring

Wethouder in Veldhoven Steven Kraaijeveld en Teun Wartenbergh, directeur van ASML, hebben op 27 september 2021 de grootste zakelijke e-bike hub in Nederland geopend. Deze hub staat in Eersel en draagt de naam Park&Ride Duynenwater. Dit is niet alleen de grootste, maar ook de eerste mobiliteitshub van Nederland. Werknemers van ASML kunnen nu hun auto parkeren en op de fiets naar de verschillende kantoorlocaties in en rond Veldhoven. ASML werkt samen met mobiliteitsprovider Hely die hiervoor 300 e-bikes leverde.

Deze Eerselse Park&Ride is een nieuwe stap in deelmobiliteit: er is nog nooit een zakelijke e-bike hub gecreëerd met driehonderd e-bikes. Sinds 27 september 2021 kunnen de werknemers van de chipgigant hun auto parkeren en daarna per e-bike naar kantoor. Dit is allemaal te regelen via de app van Hely.

ASML groeit flink en wil de verkeersdruk in de omgeving verminderen. Het bedrijf moedigt zijn werknemers ook aan om duurzame vervoersmiddelen te gebruiken. Daarom kiest de halfgeleiderfabrikant ervoor om extra parkeergelegenheid op afstand te bouwen en de laatste anderhalve kilometer naar kantoor met de e-bikes van Hely te verzorgen. ASML heeft zelfs een speciale buslijn opgericht om de medewerkers de mogelijkheid te geven met de bus naar kantoor te gaan.

Hely’s duurzame deelvervoer

PON en NS zijn Hely gestart om transport duurzamer te maken, de steden leefbaarder te maken en reizigers meer keuze te bieden. Hely richt zich daarbij op meerdere vormen van transport in een app, zoals e-bikes, elektrische deelauto’s, bakfietsen en scooters. Hely heeft tot doel om het gebruik van duurzaam deelvervoer net zo makkelijk en toegankelijk te maken als het gebruik van eigen fiets of auto. Nu heeft ASML al 15 hubs van Hely verspreid over de locaties van de kantoren. De e-bikes worden ook gebruikt om tussen de verschillende vestigingen heen en weer te pendelen. Op Centraal Station Eindhoven is een pilot hub van Hely geplaatst, in combinatie met de gemeente Eindhoven. Zo wordt de eerste laatste anderhalve kilometer van OV en naar kantoor en terug gemaakt. Binnenkort rijden er per dag 650 e-bikes van Hely voor ASML door Eindhoven en omgeving.

Nederlandse mobiliteitshubs

Er zijn in Nederland inmiddels meer dan 80 mobiliteitshubs van Hely: je vindt ze in Eindhoven, Helmond, Leiden, Ede, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Alkmaar, Delft en Amsterdam. Werknemers en bewoners kiezen dagelijks voor duurzame deelmobiliteit.