Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Van welke elektra problemen hebben mensen uit eindhoven veel last?

Van welke elektra problemen hebben mensen uit eindhoven veel last?

Sharing is caring

Elektra is een belangrijk stukje techniek wat in je hele woning loopt, het is niet alleen erg belangrijk maar ook nog eens erg complex en fragiel en daarom ondervinden mensen vaak problemen met hun elektra. Er zijn meerdere soorten elektra problemen in Eindhoven die vaak optreden en die worden hier allemaal behandeld, ook wordt uitgelegd hoe dit nou precies komt en hoe je dit eventueel zou kunnen voorkomen. 

Groepenkast

In een groepenkast komt elektriciteit binnen en wordt vanuit hier ook weer verdeeld over alle groepen en apparaten, een groepenkast is dus erg belangrijk voor alle stroom maar ook hier treden veel problemen op zoals storingen en overbelasting. Hieronder worden twee problemen behandeld die optreden in een groepenkast.

Overbelasting in de groepenkast

Overbelasting in de groepenkast treedt op als de groepenkast te veel stroom moet leveren aan al zijn groepen. Achter de groepen zitten namelijk apparaten die stroom nodig hebben en de groep levert die stroom. Het probleem is dat de groepenkast maar een maximale hoeveelheid stroom kan leveren aan één groep. Als er dus veel apparaten aangesloten zijn dan kan de groep dit niet aan en raakt hij overbelast en valt hij uit. Overbelasting is makkelijk te voorkomen door genoeg groepen aan te leggen. De keuken beschikt bijvoorbeeld al over twee verschillende groepen omdat er daar al veel apparaten aangesloten zijn. Op het moment dat je hier vaak last van hebt is het slim om een elektricien uit Eindhoven in te schakelen.

Storingen in de groepenkast

Storingen in de groepenkast komen niet alleen voor door overbelasting maar ook bijvoorbeeld door ouderdom, schade, versleten kabels of door slechte aanleg van elektra. Als de binnenkant van een kapotte kabel in contact komt met een andere kabel ontstaat er een kortsluiting. Dit gebeurd erg vaak door alle redenen hierboven. Ook dit is vaak te voorkomen door goed onderhoud en specialistische aanleg van de groepenkast. 

Storingen door schade aan elektra

Storingen ontstaan niet alleen maar door problemen aan de groepenkast maar ook door problemen aan elektra. Hierbij kan je denken aan alle elektra kabels en leidingen maar ook stopcontacten en nog veel meer. Vaak komt dit door schade en door de onjuiste aanleg van elektra. Ook dit is weer te voorkomen door een specialist die te werk gaat met al je elektra. Wel is het belangrijk om te weten dat een stroomstoring, versleten kabels en ouderdom niet te voorkomen zijn. Dus een stroomstoring kan je nooit voor 100% uitsluiten. Met het juiste onderhoud kan je het wel langer buiten de deur houden.