Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Juridische dienstverlening / Een mediator in Eindhoven: iemand die zorgt voor rust tijdens de scheiding

Een mediator in Eindhoven: iemand die zorgt voor rust tijdens de scheiding

Sharing is caring

Wanneer twee personen van elkaar gaan scheiden, gaan zij vaak een vervelende periode in. Het is een periode die veel stress met zich meebrengt, maar ook een periode die een hoop gaat betekenen voor de toekomst van de relatie tussen de twee personen. Het is dan ook belangrijk dat deze periode goed verloopt. Helemaal wanneer er kinderen in het spel zijn. Gelukkig is er een manier om de echtscheiding rustiger te laten verlopen. Namelijk door de hulp van mediator Eindhoven.

Een scheiding zonder advocaat echtscheiding

Een advocaat echtscheiding is een persoon die optreed voor een van beide partijen. Toch is het scheiden van een advocaat niet altijd de meest rustige manier om te scheiden. De hulp van mediator Eindhoven kan hier veel bij helpen. Een mediator is een persoon die namelijk niet voor een van beide partijen opkomt, maar een partij die tussen beide personen in gaat staan. Allereerst gaat de mediator met beide personen apart in gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er door de mediator geluisterd naar de problemen waar beide personen tegen aan lopen. Ook geven beide personen in dit gesprek aan wat zij graag zien in de toekomst. De mediator maakt vervolgens een plan voor de beide personen en gaat gezamenlijk in gesprek. Tijdens die gesprek zal de mediator het gesprek leiden, maar ook beide personen evenveel aan het woord laten. Beide personen komen aan het woord en geven aan wat zij willen en hoe zij graag de toekomst zouden zien. Vervolgens maakt de mediator een plan met beide personen Dit plan is heel belangrijk omdat dit plan er voor gaat zorgen wat beide personen uiteindelijk zullen behouden, maar ook wat de omgang met elkaar wordt.

Waarom een mediator?

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de relatie tussen beide personen, maar ook de omgang met de kinderen. Wanneer er kinderen in het spel zijn, is het natuurlijk nog veel belangrijker dat de beide ouders met elkaar in gesprek kunnen blijven. Er zullen een hoop beslissingen volgen waar beide ouders over moeten beslissen en het is dan belangrijk dat zij goed met elkaar kunnen overleggen. Een scheiding met een mediator zorgt er dus niet alleen voor dat het allemaal rustiger gaat, maar ook dat beide ouders uitspreken wat hun wensen zijn en hoe zij die relatie in de toekomst zien. Dit zorgt voor een veel betere omgang helemaal wanneer er kinderen bij zijn.