Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Kun je printen vanaf je telefoon?

Kun je printen vanaf je telefoon?

Sharing is caring

Bij steeds meer printers is het mogelijk om te printen via een wifiverbinding of een gelijkwaardige netwerkverbinding. Dit kan vanaf je vaste computer, tablet of laptop en steeds vaker ook gewoon vanaf je smartphone. Op deze manier is het wel heel gemakkelijk om snel even een mailtje, toegangsticket, foto of tekstbestand vanaf je telefoon af te drukken. Printen vanaf je telefoon is simpel en snel en kan vanaf vrijwel elke moderne mobiele telefoon.

 

Hoe print je vanaf je smartphone?

Wil je iets afdrukken vanaf je smartphone? Dat kan heel eenvoudig op zowel Android als Apple telefoons. Wil je een bestand printen vanuit een Android app? Kies dan in het menu voor de optie ‘Afdrukken’. Vervolgens hoef je alleen nog maar de gewenste printer te selecteren. Je printopdracht wordt direct verstuurd en komt vrijwel onmiddellijk uit de printer gerold. Heb je een iPhone? Ook dan kun je heel eenvoudig wat vanaf je smartphone printen. Tik eerst het deelsymbool aan of klik op het teken voor ‘Verder’. Hier tik je op het printericoontje of op de tekst ‘Druk af’. Selecteer vervolgens je printer en laat direct het gewenste bestand afdrukken.

 

Compatibel met heel veel printers

Om te kunnen printen vanaf je telefoon is een (draadloze) internetverbinding vereist. Zo kunnen je smartphone en de printer contact maken. Het maakt niet zo veel uit welke soort printer je hebt, zolang hij maar verbonden is met je netwerk thuis of op kantoor. Je kunt kiezen voor een geheel nieuwe printer, maar ook een volledig gereviseerd tweedehands exemplaar is een uitstekende optie. Zo kun je onder meer de mooiste prints maken met een refurbished Lexmark printer.

 

Waarom kiezen voor printen vanaf een smartphone?

Het printen vanaf je telefoon scheelt je heel wat tijd, omdat je een mailtje of bestand direct bij binnenkomst kunt afdrukken. Je hoeft ook niet eerst je computer op te starten, het gewenste bestand op te zoeken en dan pas de printopdracht te geven. Ook kun je via je draadloze internetverbinding overal printen, zelfs als je refurbished Lexmark printer of printer van een ander goed merk in een andere kamer of zelfs op een andere verdieping staat.