Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Vijf damesfiets weetjes

Vijf damesfiets weetjes

Sharing is caring

In Nederland doen we bijna alles op de fiets. Nederlanders fietsen bijna 1000 kilometer per jaar; scholieren zelfs het dubbele! Er zijn zelfs meer fietsen in Nederland dan we inwoners hebben. Je zou zelfs gekscherend kunnen zeggen dat we bijna op de fiets worden geboren. Tijd om je kennis eens bij te spijkeren met vijf damesfiets weetjes! Ook vertellen we je alles over de Spirit damesfiets. Lees je mee?

Wist je dat?….vijf damesfiets weetjes...

We hebben je vijf damesfiets weetjes beloofd, dus hier komen ze:

1) Als eerste van de vijf damesfiets weetjes: wist je dat...er bijna geen herenfietsen met een stang worden verkocht? Het damesmodel zonder stang is veiliger en praktischer volgens het merendeel van de mannen. Je kan makkelijker opstappen, omdat je je been niet over de stang heen hoeft te zwaaien. Een ander bijkomend voordeel is dat je ook minder snel omvalt.

2) Wist je dat...de damesfiets ooit bedacht is, zodat het makkelijker opstappen en fietsen is met een rok of jurk? Dan hoef je je been niet over de stang heen te zwaaien.

3) Wist je dat… er ook speciale rokzadels zijn? Het stuk zadel dat normaal tussen je benen zit ontbreekt, waardoor het gewicht meer op de billen rust. Het is zo makkelijker opstappen met een jurk of rok aan. Omdat het gewicht meer op de billen ligt en de meeste dames daar wel een vetlaagje hebben zitten, is dit ideaal voor de vrouwen met zadelpijn!

4) Tegenwoordig zijn er nog weinig dames die gebruik van maken van een rokzadel, maar ze zijn nog steeds verkrijgbaar.

5) Wist je dat...de constructie van de herenfiets steviger en lichter is dan die van de damesfiets? Zonder stang kan het frame knikken en zwabberen. Het is vooral handig als je veel bagage meeneemt of een lichte fiets op vakantie mee wilt.

6) Als laatste van de vijf damesfietsweetjes: wist je dat….er van bijna elke herenfiets ook een damesuitvoering bestaat? Veel mensen vinden het leuk om als stel dezelfde fiets te hebben. Dit heeft een naam: de ANWB stelletjes, ooit zo mooi bezongen door de cabaretière Brigitte Kaandorp. Een verklaring kan zijn, volgens de wetenschappers, dat hoe langer koppels bij elkaar zijn, hoe meer ze op elkaar gaan lijken en dus ook meer behoefte hebben om dezelfde spullen te hebben. Tot zover de vijf damesfiets weetjes. Hopelijk hebben we een glimlach op je gezicht weten te toveren met deze vijf damesfiets weetjes.

Spirit damesfiets

Vindt een leuke fietswinkel in Eindhoven. Als aanvulling op de vijf damesfiets weetjes nog wat informatie over de damesfiets van het merk Spirit. Er zijn diverse types damesfietsen te koop bij dit merk. Je hebt de klassieke stadsfietsen en omafietsen, maar ook de transportfietsen zijn erg populair. En vergeet de moederfiets niet: deze is voorzien van dubbele standaard en een langere bagagedrager, zodat er genoeg plek is voor fietstassen, een kinderzitje en eventueel een buggy standaard. Het mooie is dat meeste modellen ook in een elektrische uitvoering te krijgen zijn en in allerlei kleuren. Daarnaast heb je elektrische fietsen. Keuze genoeg voor een leuke damesfiets!