Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Automotive-Autobedrijven / De verschillende vormen van een auto leasen

De verschillende vormen van een auto leasen

Sharing is caring

De verschillende vormen van een auto leasen Een auto leasen kan je op verschillende manieren doen, er zijn eigenlijk drie verschillende vormen van een auto leasen. Wanneer je besloten hebt dat je inderdaad een auto wilt leasen dan is het belangrijk dat je kiest welke leasevorm je wilt, maar dan moet je eerst wel weten wat de verschillende vormen van een auto leasen inhouden.

De financiële lease

In dit geval ben je als leaseaannemer de eigenaar van de auto en staat hij op jouw naam, je betaalt elke maand een bedrag aan de leasemaatschappij en aan het einde van het contract ben jij dan ook volledig eigenaar van de auto. Dit houdt ook in dat kosten voor verzekeringen, onderhoud etc. ook voor jouw rekening zijn. De leasemaatschappij biedt meestal geen service.

De operationele lease

In dit geval staat de auto niet op jouw naam maar blijft hij in het bezit van de leasemaatschappij. Binnen deze leasevorm (maa rook bij occasion-lease) heb je nog twee opties: De gesloten calculatie en de open calculatie. De namen van deze vormen zeggen het eigenlijk al. In het geval van een gesloten calculatie betaal je simpelweg een vast maandelijks bedrag en loop je geen enkel risico. Met een open calculatie heb je meer inzicht in de kosten van de auto, hiermee deel jij ook in het risico. Maar, als er aan het einde van het contract budget over is dan krijg je dit wel terug.

De volledige operationele lease

In dit geval neemt de leasemaatschappij alle kosten op zich en loop je als leasenemer geen risico. Brandstof, verzekeringspremie en belastingen zal je nog wel bovenop met maandelijkse bedrag moeten betalen maar alles wordt geregeld door de leasemaatschappij, lekker makkelijk dus als je een Volkswagen Polo leasen wilt Dus, welke van deze drie vormen spreekt jou het meeste aan? Alle drie zijn het goede opties, het ligt aan jouw situatie en voorkeuren wat de beste optie is voor jou. Denk er dus goed over na, bespreek het met vrienden en familie, ga kijken bij wat leasemaatschappijen en voor je het weet heb je een nieuwe auto.

Lees hier meer over de geschiedenis van de auto. 

Er zijn in Eindhoven en omgeving, veel interessante autoleasemaatschappijen die verschillende bedrijven kunnen adviseren om te kijken naar de juiste leasvorm. vergelijk ze goed. Succes!